Dagtocht Artis

Artis is dé dierentuin van Amsterdam en tegelijkertijd ook de oudste dierentuin van Nederland. Artis is op 1 mei 1838 opgericht. Het doel was de natuur zowel in levende als niet-levende vorm dichter bij de burgers te brengen. Artis begon als een tuin met een vijver en een oranjerie van zestig bij tachtig meter op de plek van de huidige kinderboerderij.

Artis heeft heel veel verschillende dieren en herbergt bijvoorbeeld amfibieën, weekdieren, zoogdieren, geleedpotigen, neteldieren, reptielen, vissen en vogels. Je ziet in Artis onder andere de Afrikaanse pinguïn, de Afrikaanse wilde hond, de reuzenschildpad en de Alpensteenbok. Verder zie je er allerhande verschillende bomen en planten zoals de Anemoon, de Edelweiss en de Tulp. In 2014 werd Micropia opgeleverd, de eerste zogenoemde "microzoo" in de wereld. In Micropia kan het publiek kennis maken met microscopisch kleine organismen, zoals  bacteriën en virussen. We vertrekken vroeg in de ochtend vanaf de opstapplaats in Assen, tijdstip van terugkomst bepalen jullie samen in overleg.

Al onze dagtochten zijn: Inclusief:
• Vervoer van en naar de bestemming vanaf de opstapplaats
• Genoemde excursies/ entree
• Begeleiding tijdens dagtocht

Exclusief:
• Verzorging (lunch, eten en drinken)
• Privé uitgaven

Alle dagtochten zijn inclusief en exclusief bovenstaande tenzij duidelijk anders vermeld bij de betreffende dagtocht. In het geval dat er meerdere reizigers dichterbij een andere opstapplaats wonen, wordt hier nog een opstapplaats aan toe gevoegd.